SELÜLİT MEZOTERAPİSİ NEDİR? (MEZOTERAPİ BAŞLIĞI ALTINDA YER ALACAK)

Selülit çeşitli nedenlerle deri altı yağ ve bağ dokusundaki bozulmalar sonucunda deri üzerinde girintili çıkıntılı portakal kabuğu görüntüsünün oluşmasıdır. Selülitin gelişiminde genetik ve hormonal faktörlerin yanı sıra yağdan ve karbonhidrattan zengin beslenme, hareketsiz yaşam, sigara ve alkol lullanımının da etkili olduğu düşünülmektedir.

Selülit mezoterapisi, sorunlu alanda kan dolaşımını hızlandıran, düzenleyen, yağların parçalanmasının sinyallerini ileten, bağ dokusunun organizasyonunu düzenleyen kokteyllerin selülitli bölgeye direkt olarak enjekte edilmesidir. Bu maddeler selülitli bölgede mikrodolaşımı düzelterek dokuda ödem oluşumunu önler, yağları parçalayıp yağ nodüllerinin küçülmesini sağlar. Bozulmuş bağ dokusunu yeniden yapılandırarak selülit görünümünde düzelme sağlar.

Selülit mezoterapisi kaç seans olmalıdır?

Selülit mezoterapisinde, seans sayısı selülitin evresine ve uygulama yapılacak kişilerin yapısal özelliklerine göre belirlenir. Haftada bir 8-10 seanslık kür genelde yeterli olmaktadır. Ancak selülit uzun süreli bir durum olduğundan dengeli beslenme, düzenli egzersiz, zararlı alışkanlıkların bırakılması ile beraber belli zaman aralıkları ile tekrarlanabilir.

Selülit mezoterapisi sonrası yan etkiler nelerdir?

Seanstan sonra kişi normal hayata dönebilir. İşlem sonrası oluşabilen kızarıklık ve morluklar geçicidir.

Selülit mezoretapisi kimlere yapılmaz?

Gebelere ve içeriğindeki maddelere karşı alerjisi olduğu bilinen kişilere mezoterapi uygulanmaz.